Coaching als je niet precies weet…

Je wil iets anders, maar je weet niet precies wat. Laat staan hoe. Dat ken ik… en daar kan ik als coach wel wat mee.

9367732189_4571c2950dDe meeste mensen worden van mijn coaching effectiever op het werk, gelukkiger in hun leven, en tevredener met zichzelf. Een onbestemd gevoel van ontevredenheid kan dus al een heel goed startpunt voor coaching zijn. Of dat je wat kleine dingen wilt veranderen.

Tijdens mijn certificering had ik veel klanten die coaching wel interessant leek, maar geen grote wensen hadden. Tot hun verrassing haalden ze toch erg veel uit de coaching waar ze heel blij mee waren. Twee voorbeelden.

1) Een klant wilde het best over zijn werk hebben, als hij dan toch coaching had. Dat hebben we gedaan. Maar hij was erg blij dat hij door de coaching ook een structureel verbeterde relatie met zijn kinderen kreeg – iets wat oorspronkelijk geen onderwerp was. En op een manier die hij niet had zien aankomen.

2) Een andere klant wilde graag productiever zijn. Zij ontdekte hoe ze aardiger voor zichzelf kon (en ook wilde!) zijn.

Hoe komen dat soort dingen tot stand? Mensen komen met een klein, dagelijks onderwerp de coaching in. Door de vragen die ik stel en de werkvormen die ik kies, verbinden we die kleine dingen aan de grote dingen: wie ben je en hoe wil je zijn? Zonder dat het al te zwaar of ingewikkeld wordt. Aan het einde van het gesprek keren we terug bij het dagelijkse onderwerp, en is vaak ineens duidelijk wat iemand daar mee wil, en hoe hij daar kan komen.

Voor de duidelijkheid: de verrassende uitkomsten kwamen niet doordat ik dingen suggereer, maar kwamen voort uit hun eigen proces. Een coach is geen adviseur, en nog minder een goeroe.

Het ervaren is hetgene wat het snelste duidelijk maakt of co-active coaching (en mijn stijl daarin) iets voor jou is. Ik nodig je van harte uit om een gratis proefsessie te boeken.